Case: Veho - ENW Management Oy
Menu
fi en

Case: Veho

Veho-konserni on Suomen johtava autokaupan konserni, joka toimii myös Baltiassa ja Ruotsissa. Veho perustettiin vuonna 1939 Mercedes-Benzin maahantuojaksi Suomeen. Vehon liiketoiminta-alueet ovat maahantuonti, vähittäiskauppa ja logistiikka. Vuonna 2010 konsernin liikevaihto oli 910 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä joulukuun 2010 lopussa oli 2.102.

Kun Vehossa ryhdyttiin 8 vuotta sitten laatimaan ympäristöohjelmaa, tuli ENW mukaan ulkoisena asiantuntijana luomaan ja suunnittelemaan käytännönläheistä ja toimivaa järjestelmää. Sen jälkeen ympäristöohjelma on ollut myös ENW:n jatkuvassa seurannassa.

- ENW valittiin hyvien referenssien ja kentältä kuultujen hyvien palautteiden vuoksi. ENW:n apu on paikallaan, sillä he osaavat löytää oikeat käytännön ratkaisut. Heillä kun on kokemusta muistakin paikoista. He ovat myös kumppani, joka tuntee yrityksemme organisaation ja toimintatavat, sanoo Veho-konsernin kenttäjohtaja Kenneth Nyman.

ENW seuraa myös muuttuvaa ympäristö- ja työturvallisuuslainsäädäntöä Vehon toiminnan tueksi. ENW poimii lakitekstien viidakosta Veholle tiedot siitä, kuinka hoitaa hyvin ympäristö- ja työturvallisuusasiat. ENW on lisäksi tehnyt mm. pelastussuunnitelmia kiinteistöihin liittyen.

Konsernilla on lisäksi neljä kertaa vuodessa kokoontuva ns. laatujohtoryhmä, jossa ENW:n edustaja on mukana. Nymanin mukaan ulkopuolinen auditointi on erityisen tärkeää.

- Sitoutuminen asiakkaan tavoitteeseen on ratkaisevinta, lisäksi arvostamme jatkuvaa vuoropuhelua, hän tiivistää.

- Asioiden ei pidä olla kunnossa vain paperilla, vaan myös käytännön toiminnassa, täydentää ENW:n Kari Rinkinen, joka vastaa pääosin Vehon asiantuntijapalveluista.

Vehon tulevaisuuden haasteet yhtiötasolla ovat kenttäjohtaja Nymanin mielestä ajoneuvokannan hiilidioksidipäästöjen pienentäminen, konsernin kiinteistöjen energiasäästöt ja jätehuollon kehittäminen. Henkilöstöä sitoutetaan tavoitteisiin, joita ovat mm. roskien lajittelun parantaminen ja sekajätteiden määrän vähentäminen. Myös työsuhdeautojen päästöt ja energian kulutus yleensä on nostettu tietoisesti ajateltaviksi.

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy