Yrityspäättäjä - menikö uuden lain velvoitteet sinulta ohi? - ENW Management Oy
Menu
fi en

Yrityspäättäjä - menikö uuden lain velvoitteet sinulta ohi?

Tiesitkö että, vuoden 2015 alussa voimaan tullut uusi energiatehokkuuslaki (1429/2014) asettaa suurille yrityksille velvoitteen edistää energiatehokkuutta ja vähentää energiakulutusta? Tämä laki tuli täyttää 5.12.2015 mennessä. Kyseinen laki, kuten joku muukin 1500-2000:sta uudesta vuosittaisesta säädöksestä tai säädösmuutoksesta on saattanut mennä syystä tai toisesta monelta yritykseltä ohi. Kysymykseni sinulle kuuluukin, mitä muita tärkeitä säädöksiä yritykseltäsi on mennyt ohi?

Säädösten velvoittavuus riippuu yrityksen toimialasta, toiminnan luonteesta ja henkilöstön määrästä. Lainsäädäntö lähtee kuitenkin aina siitä, että laeista ja säädöksistä on oltava tietoisia, oli kyse sitten yksittäisestä kansalaisesta tai yrityksestä. Yrityksen näkökulmasta tietämättömyyteen liittyy aina selkeämpi riski. Lain noudattamatta jättämisestä yritykselle voidaan määrätä myös sanktioita, jotka ovat yhä enenevissä määrin merkittäviä.

Säädösten ja lakien seuraaminen on osa yritysten riskienhallintaa

Myönnän, että erilaisten säädösten ja lakien seuraaminen on suuri haaste – joskus jopa mahdoton tehtävä – etenkin pienemmille yrityksille. Yrityksessä tulisi kuitenkin tietää ja tunnistaa mitkä ovat juuri heidän toimintaansa kohdistuvat olennaiset lait, säädökset ja niiden vaatimukset. Kun ne ovat tiedossa, voidaan tehdä arvio tulisiko toimintaa muuttaa joltain osin.  Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että eläisimme täydellisessä maailmassa, jossa jokaista määräystä tulisi noudattaa aivan pilkulleen.

“Suuri kysymys on mielestäni se, miten yritykset pystyvät varmistamaan että heidän koko toimintaketjunsa täyttää kaikki lainsäädännön velvoitteet. Varsinkin näin verkottuneessa toimintaympäristössä se on sekä haaste että selvä riski”.

Lawly.fi paketoi säädökset helposti ja luotettavasti

Me olemme avanneet verkkoon palvelun, jonka avulla voit tunnistaa sekä seurata oman yrityksesi toimintaan vaikuttavia lakeja ja säädöksiä.

Verkossa toimiva todentamispalvelu Lawly.fi kokoaa yhteen yrityksesi toimialaan, henkilöstömäärään, liikevaihtoon ja toiminnan luonteeseen perustuvan ajantasaisen säädöspaketin. Näin voit helposti arvioida, täyttääkö yrityksesi toiminta lain vaatimukset ja tunnistaa mahdolliset puutteet. Lähtökohtana on luonnollisesti se, että yrityksessä päästäisiin aluksi nollatasolle (yrityksessä noudatetaan olemassa olevaa lainsäädäntöä). Tämän jälkeen todentamispalvelu on myös hyvä apuväline säännöllisin välein tehtävälle tilannearviolle.

Kokeile Lawly lakiseurantaa verkossa ilmaiseksi 90 päivää ilman sitoumuksia. Tämän jälkeen voit nukkua yösi rauhassa ja luotsata luottavaisin mielin toimintaa haluttuun suuntaan.

Marko Kiema, CEO, Partner

ENW Management

 

 

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy