Ympäristölainsäädäntöä opiskelijoille ja opettajille - ENW Management Oy
Menu
fi en

Ympäristölainsäädäntöä opiskelijoille ja opettajille

Jokainen ympäristötieteiden tai -tekniikan opiskelija joutuu opinnoissaan perehtymään ympäristölainsäädäntöön vähintään yhden kurssin verran. Onneksi edes sen verran, sillä ympäristölainsäädäntö sisältää vaatimuksia, jotka koskevat kaikkia toimialoja. Lainsäädännöllä pyritään omalta osaltaan varmistamaan, ettei teollisuuden toiminta vahingoita tarpeettomasti arvokasta luontoamme. Jokaisen, joka työskentelee ympäristöasioiden parissa tulisi olla tietoinen näistä vaatimuksista. Riittääkö yksi pakollinen ympäristölainsäädännön kurssi edes tähän?

Opiskellessani ympäristötekniikan insinööriksi kuului minunkin opintoihin ympäristölainsäädännön pakollinen kurssi. Kurssi oli aika kuiva ja pitkäveteinen, eikä luentojen sijoittuminen iltapäivälle auttanut asiaa. Tietoa oli kyllä tarjolla yllin kyllin Finlexin kautta mutta säädöstekstit olivat vaikeasti tulkittavia, laajoja kokonaisuuksia, joissa usein viitattiin toisiin säädöksiin sekä pykäliin. Välillä niiden lukeminen tuntui loputtomalta suolta.

LAWLY ilmaiseksi ympäristöalan opiskelijoiden ja opettajien käyttöön

Kun valmistuttuani siirryin ENW:lle töihin, yksi ensimmäisistä ehdotuksistani oli tarjota LAWLY Lakiseurantapalvelua ympäristöalan opiskelijoiden käyttöön. Itse olisin ollut erittäin tyytyväinen, jos käytössäni olisi tuolloin ollut portaali, mistä saan tietoa ympäristölainsäädännön vaatimuksista selkokielellä. Lisäksi palvelusta löytyy linkit Finlexiin sekä muille hyödyllisille sivustoille.

Toiveeni toteutui ja tarjoamme nykyään LAWLY Lakiseurantapalvelua kaikille opiskelijoille ja opettajille täysin veloituksetta, kun kirjautuminen tehdään koulun sähköpostiosoitteella. Tili on voimassa vuoden kerrallaan. Yhden kurssin aikana ei välttämättä vielä opi kaikkia ympäristölainsäädännön vaatimuksia, mutta niiden tiedostamiseen on mahdollista saada tukea jatkossakin. Alkuun pääset luomalla oman käyttäjätilin täältä!

Mukavia opiskeluhetkiä sekä onnea ja menestystä tulevaisuuteen!

Fenia Niemitz,

HSEQ Expert, ENW Management Oy

 

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy