Työpaikkojen radon tulee mitata 59 kunnassa - ENW Management Oy
Menu
fi en

Työpaikkojen radon tulee mitata 59 kunnassa

Radon on näkymätön ja hajuton jalokaasu, jota voi esiintyä sisäilmassa haitallisina pitoisuuksina. Talon alla oleva maaperä on suurin radonin lähde. Noin puolet suomalaisen saamasta säteilyannoksesta on peräisin huoneilman radonista. Pitkäaikainen altistuminen radonille lisää merkittävästi riskiä sairastua keuhkosyöpään. Suomessa noin 300 henkeä saa vuosittain keuhkosyövän radonista.

Työpaikkojen radon tulee mitata 59 kunnassa. Korkeiden radonpitoisuuden kuntien lisäksi radon tulee mitata työpaikoilla, jotka sijaitsevat harjuilla tai muilla hyvin ilmaa läpäisevillä sora- tai hiekkamuodostumilla koko maassa. Radon tulee mitata koko maassa myös kaikissa maan alla sijaitsevissa työtiloissa, joissa työskennellään pysyvästi. Mikäli työpaikka sijaitsee toisessa kerroksessa tai sitä korkeammalla, ei mittausta yleensä tarvitse tehdä. Mittausajaksi suositellaan kahta kuukautta marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana.

Jos pitoisuus on liian korkea, voidaan radonpitoisuutta alentaa esimerkiksi radonimurilla. Helpointa radonin torjuminen on kuitenkin jo talon rakennusvaiheessa.

Radonmittauksista säädetään Säteilylaissa (592/1991 45 §). Tarkista Lawlysta tuleeko radonpitoisuus mitata teidän työpaikalla!

 

Onko sinulla kysyttävää ajankohtaisista lakimuutoksista? 

Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin sähköpostitse info@enw.fi tai puhelimitse 010 231 8322

Yhteistyöterveisin,
Fenia Niemitz, HSEQ Expert
ENW Management Oy

 

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy