Mitä jäi käteen Eurosafety-messuilta? - ENW Management Oy
Menu
fi en

Mitä jäi käteen Eurosafety-messuilta?

Terveisiä messuilta!

Messut ovat aina kivoja. Niille pääsee työaikana ja jos oikein hyvin käy, niin voi olla kotoakin yön tai pari pois. Messujen jälkeinen väsymyshän on vain ”työperäistä”, koska piti verkostoitua niin kovasti.

Noh, onhan siellä paljon nähtävääkin. Ja Eurosafety-messut ovat kehittyneet valtavasti sitten alkuaikojen. Paljon on tullut uusia näytteilleasettajia ja tuotteita. Suojaimia on joka lähtöön ja jokaiselle sopivia. Toinen toistaan parempia ja turvallisempia. Ei pitäisi enää tehdä niin kipeää, kun sattuu. Eli turvallista on. Vai onko?

Miksi pitää vielä sattua? Miksi työntekijällä on edelleen mahdollisuus satuttaa itseänsä tai muita? Eikö tapaturmia voida oikeasti estää?

Se mitä messuilta ei jäänyt käteen, oli avaimet turvallisuuden johtamiseen. Joo, kyllä, siellä oli paljon kaikenlaisia suojainvälineitä, sillä välinemessuthan ne selvästi ovat. Mekin olimme siellä oman välineemme - LAWLY Lakiseurantapalvelun - kanssa. Mutta miten ne johtamisen välineet tai avaimet, missä ne olivat ja mistä niitä saa?

Ilvosen Antti piti mielestäni parhaan esitelmän pitkään aikaan missään, kun hän haastoi keskiviikon Finnsafe-koulutuksessa vanhakantaisen peruutuspeiliin katsomisen. Ts. katsomalla taaksepäin ja seuraamalla sattuneita tapaturmia sekä mittaamalla tapaturmataajuutta saadaan sitä, mitä haetaan; tapaturmia. Pitäisi siis luoda ”aktiivisuusmittareita” näiden ”passivoimismittareiden” sijaan. Toimintatapoja, joilla meidät kaikki aktivoidaan tekemään asioita, eikä välttelemään niitä. Siis jos ei vielä auennut, niin nythän tavoittelemalla nollaa pyritään välttelemään asioita. Viime kädessä vältellään jopa tapaturmailmoituksen tekemistä, ettei bonukset pala.

Siirtyminen tapaturmataajuuden mittaamisesta toimenpidetaajuuden mittaamiseen vaatii yritykseltä aivan uutta toimintakulttuuria. Yhdessä tekemisen kulttuuria. Koko henkilöstö yhdessä, ylintä johtoa myöten. Ja tässä kohtaa tullaankin haasteen eteen. Että mitenkä tämä sitten tehdään? Minäpä kerron pari yksinkertaista faktaa:

  • Suunnitelkaa yhdessä. Kyllä, koko henkilöstö mukaan.
  • Jalkautukaa yhdessä. Kyllä, myös toimitusjohtaja.
  • Mittarit kuntoon. Kyllä, ihan uudet ja ihan omat. Sellaiset, joilla saadaan kaikki mukaan tekemään.

Tomi Kasurinen Inspecta Sertifiointi Oy:stä on pitänyt hyvää ääntä kulttuurin johtamisesta. Tai siitä, miten se on ehkä monessa yrityksissä unohtunut. Kulttuuri nimittäin löytyy jokaiselta työpaikalta. Ihan tosi. Ja siitä kulttuurista näkee aina, miten yritystä johdetaan.

Millainen on Teidän (turvallisuus)johtamiskulttuurinne?

 
Turvallista syksyä toivottaen,

marko-kiema-enw-management-oy Marko Kiema
CEO, Partner
Puh. +358(0)10 231 8322
marko.kiema@enw.fi

 

 

 

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy