Harjoittelijan tervehdys - ENW Management Oy
Menu
fi en

Harjoittelijan tervehdys

Olen Riikka Laasonen ja aloitin syyskuun lopussa harjoittelijana ENW:llä. Harjoittelujaksoni on osa Talentreen Unelmana työ -työnhakuvalmennuskurssia, jonka tarkoituksena on auttaa korkeasti koulutettuja työttömiä työllistymisessä. Harjoitteluni alkaa olla lopussa ja tässä blogitekstissä kerron hieman kokemuksestani ENW:llä.


Omasta taustastani sen verran, että valmistuin tänä keväänä yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenani ympäristöpolitiikka ja -oikeus. Mistään perinteisestä työharjoittelusta ei siis ollut kyse meidän kurssilaisten kohdalla, koska olemme kaikki korkeakoulusta valmistuneita. Aikaisempaa oman alani työkokemusta minulla on yliopistolta ja valtionhallinnosta, joten konsultin työ oli minulle jotain ihan uutta. Olen kuitenkin viihtynyt ENW:n kannustavassa ja ammattitaitoisessa porukassa todella hyvin ja olen kiitollinen siitä, että sain tilaisuuden suorittaa harjoitteluni juuri ENW:llä. 


Harjoittelun aikana olen päässyt tekemään hyvin monenlaisia tehtäviä, joista iso osa on liittynyt minulle melko uusiin aihealueisiin, kuten ajoneuvo- ja kemikaalilainsäädäntöön. Olen oppinut valtavan määrän uutta ja usko omaan osaamiseeni on vahvistunut. Iso rooli oppimisprosessissani on ollut sillä, että ohjaajani ovat uskoneet taitoihini, mikä on antanut minulle rohkeutta tarttua myös haastavilta tuntuneisiin tehtäviin. Olen erityisen iloinen siitä, että minut on otettu aidosti osaksi työyhteisöä ja olen saanut tehdä samoja tehtäviä kuin muutkin.  


Jälkikäteen ajatellen tutkintomme valmensi meitä opiskelijoita pääasiassa viranomaistehtäviin, joten myös sen takia on ollut avartava kokemus päästä tekemään erilaisia asiantuntijatehtäviä. Yllättävää tässä työssä on ollut sen monipuolinen sisältö, sillä ENW: n toimiala kattaa koko HSEQ-sektorin. Toinen yllätyksen aihe on ollut työn itsenäinen luonne, joka on korostunut paljon myös minun tehtävissäni. Omatoimisuus ja kyky luottaa omaan harkintakykyyn ovat saaneet ihan uudenlaista painoarvoa harjoitteluni myötä. 


Kaiken kaikkiaan on ollut todella mielenkiintoista ja hyödyllistä nähdä, millaista konsultin työ on ja millaisia taitoja ja ominaisuuksia siinä vaaditaan. Olen saanut ENW:ltä arvokasta työkokemusta, josta tulee olemaan paljon hyötyä jatkossa. Uusien työtehtävien lisäksi olen tutustunut myös mahtaviin uusiin ihmisiin, jotka ovat poikkeuksetta olleet kannustavia ja uskoneet minuun silloinkin, kun olen itse epäillyt omia taitojani riittävyyttä. Kiitos koko ENW:n porukalle ja erityiskiitos ohjaajilleni Fenialle ja Markolle, jotka ovat nähneet paljon vaivaa ohjatakseen minua omien työtehtäviensä lomassa. Tämän kokemuksen siivittämänä on hyvä jatkaa kohti uusia tuulia!

 

Iloista Joulua kaikille!
Riikka

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy