EHS-lainsäädännönseurantapalvelu avautuu Virossa - ENW Management Oy
Menu
fi en

EHS-lainsäädännönseurantapalvelu avautuu Virossa 31.05.2015

ENW Management Oy laajentaa palveluitaan kansainvälisille markkinoille. Kansainvälistyminen aloitetaan Virosta, jossa yritys käynnistää lakipalvelun yhteistyössä paikallisen ÅF-Consultingin kanssa. Palvelu avataan toukokuussa 2015.

Laajentumisen taustalla ovat ENW:n asiakkaiden toiveet. Toimitusjohtaja Marko Kiema kertoo asiakasyritysten toivoneen jo pitkään, että yritystä koskevan lainsäädännön kokoavaa lakipalvelua olisi saatavilla kotimaan lisäksi myös Virossa.

”Monilla suomalaisyrityksillä on oma tuotantolaitoksensa Virossa, vaikka yrityksen johto on Suomessa. Yritysten täytyy täyttää kaikki paikalliset vaatimukset.”

Lainsäädännön tuntemisen kautta ENW:n lakipalvelu auttaa täyttämään sertifioitujen johtamisjärjestelmien vaatimukset. Esimerkiksi ympäristöjärjestelmä (ISO 14001) sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä (OHSAS 18001) vaativat oman alan säädösten tuntemista. Myös säädösten noudattamista on pystyttävä arvioimaan. Tähän ENW:n internet-pohjainen ja kullekin asiakkaalle räätälöity säädöstietokanta on tärkeä työkalu.

ENW lähtee Viron-markkinoille yhteistyöyrityksen kanssa, sillä paikallisen lainsäädännön asiantuntija on välttämätön kumppani luotettavan palvelun rakentamisessa.

”Ei riitä, että osaa lukea lakia jollakin kielellä. Lainsäädäntö pitää tuntea, tietää ennakkotapaukset ja tulkinnat”, Marko Kiema korostaa.

ENW aloitti virolaisen kumppanin etsimisen lakipalvelulle jo puolitoista vuotta sitten. Työnjaollisesti kumppanuus toimii niin, että varsinainen palvelu on ENW:n tuottama, ja ÅF vastaa vironkielisen palvelun sisällöstä. Yritykset ovat samaa kokoluokkaa, ja yhteinen sävel löytyikin nopeasti.

”Toivon, että yhteistyö ENW Managementin kanssa johtaa pitkällä tähtäimellä uusien, mielenkiintoisten ja ajankohtaisten palvelujen kehittämiseen sekä Suomen että Viron asiakkaille ja mahdollisesti myös laajentumiseen täysin uusille markkinoille”, ÅF-Consultingin toimitusjohtaja Jüri Alasi sanoo.

Lakipalvelun laajentaminen Viron markkinoille on merkittävä askel sekä ENW Managementille että ÅF-Consultingille. Lakipalvelulla on Suomessa 500 käyttäjää, ja myös Viroon asiakkaita odotetaan runsaasti. ÅF-Consulting ennakoi, että uusi palvelu muodostaa ensimmäisen vuoden loppuun mennessä noin kolmanneksen yrityksen liikevaihdosta.

ENW:lle etelänaapurissa saadut kokemukset luovat pohjaa palvelun laajentamiselle myös muihin maihin, kuten Ruotsiin ja Norjaan.

Vuonna 2003 perustettu ENW Management on kotimainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen laki- ja johtamispalveluita, konsultointia ja yritysvalmennusta. ENW on erikoistunut muun muassa työturvallisuus-, ympäristö- ja laatujärjestelmiin ja niiden kehittämiseen. Virolainen ÅF-Consulting on perustettu vuonna 1993, ja vuodesta 2006 saakka yritys on ollut osa ÅF-konsernia, joka on eurooppalainen energia- ja infrastruktuurialan konsulttitoimisto.

 

Lisätiedot:
Marko Kiema
Toimitusjohtaja
ENW Management Oy
Puhelin: 010 231 8322
Sähköposti: marko.kiema@enw.fi

 
Uutisarkisto
Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy