Vuosi vaihtui ja on aika päivittää taas tehtävälistat - ENW Management Oy
Menu
fi en

Vuosi vaihtui ja on aika päivittää taas tehtävälistat

Millainen on Sinun tehtävälistasi tänä vuonna? ENW:n vuosi täyttyy ainakin seuraavista tehtävistä:

Toimintajärjestelmien päivitykset

ISO 9001 ja 14001 toimintajärjestelmät tulee päivittää seuraavan sertifikaattiuudistuksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään vuoden 2018 syksyyn mennessä. Tässä on meillä Suomessa isosti askaretta edessä. Aloitathan päivitystyön ajoissa, vähintään puoli vuotta ennen sertifiointia. Tarvittavat toimenpiteet saat selville kätevästi gap-analyysimme avulla.

Työturvallisuuden kehittäminen - “Kun nolla ei riitä”

Aihe, joka ei vanhene koskaan. Työturvallisuudessa on meillä kaikilla kehittämistä, olimmepa isompi tai pienempi toimija. Kehitystyö kannattaa aloittaa aina lähtötasokartoituksella ja luoda selkeä toimintasuunnitelma aikatauluineen. Ja muistathan, että kehitystyöhön on mahdollista saada tukea työsuojelurahastolta, kun edellä mainitut asiat ovat hoidossa.

Loppuvuodesta on lupa odottaa (varovaisesti) myös kauan valmisteltua työturvallisuusjärjestelmä –päivitystä, jossa OHSAS 18001 korvautuu ISO 45001:llä. Valmennukset tämän osalta pyörivät jo, myös meillä ENW:ssä.

Mikä ihmeen 5S?

5S on systemaattinen tapa kehittää turvallisuutta, tuotantoa ja toimintoja, työympäristön siisteyttä ja järjestystä, materiaalien ja tuotannon virtausta, kunnossapitoa ja työpisteiden visuaalista ohjausta. 5S tekee erilaisten arvoa tuottamattomien toimintojen, kaikenlaisen hukan ja kehityspotentiaalin havaitsemisesta helpompaa ja luo tätä kautta vahvan pohjan LEAN johtamiselle ja LEAN periaatteiden käyttöönotolle kaikessa toiminnassa. Oikealla valmennuksella varmistat koko henkilöstön sitoutumisen tähänkin asiaan.

 

Ainakin näillä meillä ENW:ssä mennään tämä vuosi. Jos Sinun tehtävälistallasi on näitä tai muita haasteellisia tehtäviä, niin ota yhteyttä ja etsitään niihin yhdessä paras ratkaisu.

Turvallista Vuotta 2017,

marko-kiema-enw-management-oy Marko Kiema
CEO, Partner
Puh. +358(0)10 231 8322
marko.kiema@enw.fi

 

 

 

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy