Tunnetko yritykseesi kohdistuvat ICT- ja tietosuojalainsäädännön vaatimukset? - ENW Management Oy
Menu
fi en

Tunnetko yritykseesi kohdistuvat ICT- ja tietosuojalainsäädännön vaatimukset?

Lawly Lakiseurantapalvelussa on julkaistu uusi ICT- ja tietosuojalainsäädäntö -kokonaisuus. Ajatus ICT- ja tietosuojalainsäädäntöpaketin kokoamisesta tuli Marko Kiemalta viime talvena, kun keskustelimme mahdollisesta yhteistyöstä asiakasyritysten kohtaamien haasteiden selättämisessä. ICT- ja tietosuojalainsäädäntö koskee hyvin erilaisia asioita henkilötietojen käsittelystä verkkokauppaan ja työntekijöiden sähköiseen valvontaan. Lainsäädäntöä löytyy useista eri laeista ja kokonaisuuden hahmottaminen on paikoin erittäin vaikeaa.


Alan lainsäädännön merkittävin muutos on EU:n uusi tietosuoja-asetus, joka astuu voimaan keväällä 2018. Tietosuoja-asetuksen tuomista uusista vaatimuksista yrityksille ja erityisesti mahdollisista (suurista) sakoista on kirjoitettu paljon, ja hyvästä syystä. Vaikka sakot tuntuvat varsin kaukaisilta ja jopa epäuskottavilta, niin huonosti tietosuojasta ja asiakkaidensa, yhteistyökumppaneidensa tai työntekijöidensä henkilötiedoista huolehtiva yritys ottaa ison riskin nykyisessä läpinäkyvyyttä vaativassa toimintaympäristössä. Jo pelkästään epäilys tietosuojan huonosta hoitamisesta voi vaikuttaa negatiivisesti yrityksen liiketoimintaan. LAWLY -palvelun avulla yrityksillä on mahdollisuus tunnistaa kuinka hyvin se täyttää tietosuoja-asetuksen tuomat vaatimukset ja varmentaa omaa toimintaansa myös tulevaisuudessa.


ICT- ja tietosuojalainsäädäntöpaketin suurin etu käyttäjälle on eri laeissa olevien vaatimusten keskinäisten suhteiden tuominen näkyväksi ja ymmärrettäväksi. Esimerkiksi jos yritys ottaa käyttöön kameravalvonnan työpaikalla, on sen arvioitava muodostuuko tästä samalla henkilörekisteri ja onko asia käsiteltävä yhteistoiminlain mukaisessa menettelyssä. Vastaavia tilanteita on lukuisia. Näiden yhteyksien selvittämisessä LAWLY on ylivertainen työkalu. 


Nyt julkaistava kokonaisuus ei ole täydellinen, mutta sisältää keskeisimmän osan yritysmaailmaa koskevasta  ICT- ja tietosuojalainsäädännöstä. Jatkamme sisällön kehitystyötä ja lainsäädännöllisten muutosten seurantaa, ja lisäksi tuomme Lawlyyn myös ohjeistuksia ja muistilistoja esimerkiksi ulkoistukseen ja alihankintaan. 
Kaikki jatkokehitysideat ovat tervetulleita ja kuuntelemme niitä herkällä korvalla. 

 

 

 

 

  Antti-Pekka Keränen
  Asianajaja, Partner Asianajotoimisto Kokkolex Oy
  GSM 040 842 6928
  antti-pekka.keranen@kokkolex.fi

 

 

 

 

Lue blogimme viimeisimmistä ympäristö- ja työturvallisuuslainsäädännön muutoksista 

Ajankohtaista HSE-lainsäädännössä

Avullamme varmistat, että Sinulla on aina käytössäsi riittävät ja asiantuntevat resurssit reaaliaikaiseen lainsäädännön vaatimusten tunnistamiseen. 

 

« Takaisin edelliselle sivulle

Huom! Vastaa pienin kirjaimin.


© ENW Management Oy